Coșul meu

Gol

Costumul de nuntă pentru mire: cum îl alegi?

Pe cât de frumoasă și distractivă este ziua petrecerii, pe atât de stresante pot fi pregătirile de dinaintea evenimentului. Dacă te afli în postura de viitor mire, am creat pentru tine un ghid complet cu toate informațiile care să te ajute să creezi un outfit impecabil pe care să îl porți în ziua nunții.

Află în continuare tot ce te poate interesa: de la ce materiale și culori poți să alegi pentru sacou și pantaloni de ceremonie, până la cum să îți accesorizezi ținuta!

 

Detalii de care să ții cont când alegi costumul de mire

Tradițional, costumul de mire este format dintr-o jachetă (dinner jacket / smoking jacket), de culoare neagră sau bleumarin, pantaloni din același material și culoare, asortați cu o vestă de ceremonie sau brâu, în funcție de modelul jachetei, o cămașă de bărbați pentru nuntă de culoare albă, un papion, și pantofi de mire de culoare neagră, din piele lăcuită sau lustruită.

Totuși, în zilele noastre codul vestimentar Black tie oferă un număr mare de variații de ținute care pot fi folosite strategic, în avantajul tău. Iată ce îți va fi util să știi în momentul în care plănuiești fiecare element al ținutei:

Croiala costumului de mire

Pe lângă stilul tău, primul pas în alegerea croielii unui costum de ceremonie depinde foarte mult de conformația corpului. De aceea, nu ne putem raporta la un singur stil:

  • Costum de mire cu o croială clasică, regular: este recomandat dacă de obicei adopți un stil clasic. Un astfel de costum este mai larg în jurul trupului - atât sacoul, cât și pantalonii. Cu toate acestea, croiala normală nu înseamnă că hainele vor fi largi pentru persoana care le poartă. Croit corespunzător, un costum clasic se va așeza bine pe corp. O astfel de croială ți se potrivește dacă ai o structură corporală mai solidă.
  • Costum de mire cu o croială slim fit: este din ce în ce mai popular printre alegerile unui adevărat gentleman. Sacourile slim sunt croite să cambreze mai bine corpul și încadrează mai bine conformația celui care îl poartă. Nu este neapărat obligatoriu, dar croiala este mai îngustă în jurul brațelor, al pieptului și al taliei. Atât sacoul, cât și pantalonii sunt mai strâmți în jurul taliei și al coapselor. Un astfel de costum te avantajează și ți se potrivește mai ales dacă ai o statură atletică.
  • Costum de mire cu o croială made to measure: costumul de mire made to measure este o cale de mijloc între costumul clasic și cel slim, deoarece toate măsurătorile și probele îți garantează că vei avea un costum croit special pentru tine și în funcție de  conformația corpului tău. În plus, un costum made to measure îți oferă și alte avantaje: poți să îți alegi tipul materialului, culoarea, chiar și micile detalii precum lookul nasturilor și forma reverului.

          Totodată, dacă alegi să îți faci un costum la comandă economisești timp, pentru că nu mai mergi în magazine să probezi până decizi care este costumul potrivit pentru tine. Folosește timpul economisit ocupându-te de alte detalii din ziua cea mare. Și cum ar fi dacă ți-ai broda pe căptușeala sacoului nu doar inițialele, ci data în care are loc fericitul eveniment? Vei avea o amintire de care să te bucuri ani la rând.

          2. Alege culorile și imprimeurile care se potrivesc tematicii nunții

          Dacă nunta voastră are o tematică, cel mai probabil ați ales și culorile specifice. Depinde de tine cât de îndrăzneț ești. Poți să porți culorile tematice în accesorii, sau poți să îți iei un costum colorat.

          Optează pentru culori clasice dacă ai o nuntă formală

          Pentru un look clasic, culorile cele mai apreciate sunt negrul și bleumarinulAtât pentru sacou și pantaloni, dar și pentru accesorii, un stil tradițional nu înseamnă unul plictisitor. El reflectă eleganță și oferă un aer distins mirelui. În plus, cu o astfel de alegere ești sigur că nu dai greș și că nu îți vei eclipsa soția.

          Fii îndrăzneț cu designul, culorile și imprimeurile costumului dacă ai o nuntă altfel

          Dacă veți avea o nuntă neconvențională, atunci și outfiturile ar trebui să fie pe măsură. Tu, mirele, poți plusa cel mai simplu prin culoarea sacoului. În ultimul timp se poartă noile versiuni de jachete smoking, mai puțin formale, în detrimentul sacoului clasic. Iar pentru că designul se schimbă, atunci și culorile trebuie să se adapteze. Nuanțele din ce în ce mai curajoase pe care mirii le aleg sunt: albastru navy - o culoare emblematică și timeless, burgundy sau verde închis - culori care atrag o energie bună, cât și roșu - cea mai potrivită culoare să reflecte iubirea și pasiunea.

           

          Acestor culori li se adaugă multe altele la fel de grandioase: violet, gri, bronz, galben muștar, maro sau albastru royal. Poți completa alegerea îndrăzneață cu diferite imprimeuri și modele pentru tesaturi costume si camasi. Pentru o ținută de nuntă casual, mai relaxată, poți alege un design cu sacou formal, însă croit pe un material dintr-o culoare puternică, cum ar fi turcoaz, sau în carouri.

           

          3. Alege cele mai bune materiale

          Croiala, culorile și materialul sunt tot timpul în concordanță. Dacă acestea nu se combină armonios, riști să obții un costum care te incomodează. Pentru că vei petrece aproape 24 de ore în același costum, materialul trebuie să fie confortabil. Și în același timp, se cuvine să arăți foarte bine. Cum obții acest lucru? Alegi țesături de calitate.

          Compoziția și gramajul materialului

          Compoziția materialului este cea mai importantă. Aceasta poate să difere, însă este important ca materialul să fie confecționat în totalitate din fibre naturale (lână, mătase, in, bumbac). Unul dintre cele mai importante criterii când alegem țesătura pentru un costum de ceremonie este gramajul. Pentru că este important să se așeze bine costumul, evită țesăturile foarte subțiri deoarece în cazul acestora cutele se vor vedea cu mult mai repede.

          Alege producători de renume

          Un prim indiciu al materialelor de calitate este renumele producătoruluiErmenegildo Zegna, Loro Piana, Dormeuil, Holland & Sherry sau Lanificio Cerruti sunt cei mai cunoscuți producători de țesături la nivel mondial, cu o gamă extraordinară de materiale și culori. Tot la capitolul material, finețea firului contează foarte mult. Pentru lână, de exemplu, finețea este marcată de obicei cu indicatorul Super 100’s, dar ajunge și până la super 250’s. Toate firele sunt rezistente, însă cu cât numărul este mai mare, cu atât firul este mai subțire, prețios și materialul devine mai finToți producătorii au țesături și de sezon cald și de sezon rece, cât și blenduri de țesături.

          Anotimpul în care are loc nunta influențează ce material alegi

          Cu siguranță că vara materialele unui costum de ceremonie trebuie să fie mai subțiri, iar în sezoanele răcoroase textilele să fie mai groase.

          Costumele de nuntă pentru toamnă-iarnă

          Lâna, catifeaua și brocartul sunt materialele pe care ți le recomandăm pentru iarnă. Catifeaua, pe lângă faptul că ne oferă un plus pe partea de stil, este o țesătură nobilă, redă orice culoare mai intens, și se așează foarte bine pentru că este mai densă. Un amestec de lână cu cașmir este de asemenea o alegere bună în sezonul rece, costumul va fi mai fin, mai plăcut la atingere și la purtare, iar cașmirul va ajuta și la partea de confort termic.

          Costume de nuntă pentru primăvară-vară

          Chiar dacă sezonul cald înseamnă țesături subțiri sau blenduri cu in, bumbac, trebuie să ținem cont că eleganța costumului nu trebuie să fie afectată. Lâna 100% este în continuare alegerea cea mai bună chiar și când temperaturile sunt ridicate. Tot vara poți alege un amestec de lână cu mohair, pentru a ajunge la un costum mai subțire. Mohairul va ajuta la partea cu șifonarea, iar un alt avantaj este că îți conferă o senzație mai răcoroasă. Dacă locul în care are loc petrecerea sau evenimentul permite o ținută mai lejeră, atunci poți opta și pentru amestecurile cu in sau bumbac în culori mai vii.

          Ce piese esențiale să ai într-o ținută de nuntă pentru mire?

          Pe lângă croială și culoare sunt numeroase alte detalii care alese cu grijă fac din costumul tău cea mai potrivită ținută pentru un astfel de eveniment. Descoperă în rândurile ce urmează la ce să fii atent atunci când alegi hainele, sacoul și pantalonii, cât și restul accesoriilor care compun o ținută de ginere stilat.

          1. Sacoul de ceremonie

          Cum ar trebui să arate sacoul?

          Detaliile sacoului depind foarte mult de conformația corpului tău. Sunt alegeri care avantajează un tip de bărbați și altul care pune în evidență atuurile altei staturi.

           

           

          Nasturii sacoului

          Dacă ai o statură mai scundă și un corp mai solid, alege un sacou cu un singur rând de nasturi și un singur nasture. În felul acesta te asiguri că vei crea un V adânc, care dă impresia unui trunghi alungit și oferă senzația de înălțime. Dacă ai o conformație atletică, sau ești slab și înalt, optează pentru un sacou cu două rânduri de nasturi, care echilibrează trăsăturile unei astfel de siluete. Fii pregătit însă să ții nasturii încheiați pe tot parcursul serii, pentru un look care te va avantaja.

          Reverul sacoului

          Sacoul de nuntă croit după rigorile vestimentare dress code-ului de ceremonie nu are șliț sau buzunare cu clape. Reverele acestuia sunt ascuțite, pentru a evidenția umerii sacoului. Orice sacou de ceremonie ar trebui să aibă revere ascuțite. Pentru nuntă, poți să alegi și varianta reverului tip șal, cel mai formal dintre toate, care poate fi din satin sau gros grain.

          2. Pantalonii de ceremonie

          Cum ar trebui să arate pantalonii?

          În completarea sacoului vin pantalonii eleganți. O pereche de pantaloni de ceremonie negri barbati din lână este cea mai bună alegere pentru un astfel de eveniment, iar dacă sunt croiți după măsurile tale, aceștia te vor avantaja cu siguranță. Vipușca este cel mai important detaliu al acestor pantaloni. Ea este o bandă subțire, care acoperă cusăturile exterioare. De obicei, ea este realizată din același material ca cel al reverelor de la sacou.

          3. Cămașa elegantă de nuntă

          În ceea ce privește cămașa de ceremonie, deși va fi in permanență acoperită de sacouș bărbătesc al costumului, aceasta trebuie sa fie impecabilă: din bumbac fin, întotdeauna albă, cu gulerul papion (turndown collar), croită pe masură pentru a urmări îndeaproape liniile corpului.

          Alege o cămașă albă,(French cuffs sau double cuffs), adică una căreia să îi poți atașa butoni pentru închiderea manșetelor duble. Acest tip de cămașă este mai versatil și se potrivește foarte bine cu papionul self tie. Se închide cu butoni de cămașă, iar pieptul cămășii de ceremonie se distinge prin plastron - care poate fi cu model plisat sau pichet. Dacă ținuta pe care ai ales-o este într-o culoare mai puternică și ai un stil mai puțin formal, atunci și cămașa poate fi neagră sau bleumarin.

          4. Vesta pentru costumul de nuntă

          Cu sau fără vestă la petrecere?

          Nu este corect sau greșit să porți vestă la costumul de ceremonie. Vesta are în primul rând rol estetic, pentru că dă impresia unui corp zvelt și alungit, și te va ajuta să ai un look mai atletic, creând impresia unei siluete alungite printr-o linie lungă, zveltă a picioarelor. Însă în codul vestimentar de ceremonie, vesta mai are un rol: acela de a acoperi betelia pantalonilor. Dacă vrei o ținută ca la carte, nu trebuie să-ți lipsească din ținută.

          Pe lângă faptul că adăuga un plus de eleganță,  din punct de vedere practic te ajută pentru că poți să dai jos sacoul atunci când petrecerea este în toi și să nu rămâi doar în cămașă. În plus, această piesă rezolvă problema cămășii care iese din pantaloni, vesta fiind cea care acoperă betelia pantalonului. Vesta la două randuri de nasturi cu gulerul șal arata mai bine la reverul spit (ascuțit) al sacoului. Vesta la un singur rând de nasturi (3 nasturi)  se potrivește la un sacou cu rever șal cu deschiderea mai adâncă și rotunjită.

          5. Pantofii de nuntă

          Alege stilul pantofilor în funcție de cât de formală va fi nunta voastră. Pentru ceremoniile formale și o nuntă clasică, recomandați sunt în mod tradițional pantofii Oxford de culoare neagră. Aceștia se potrivesc cel mai bine unui smoking elegant. Ai grijă ca pantofii să nu iasă în evidență prin culoare sau formă, ci prin simplitatea modelului si calitatea pielii folosite. Pantofii mirelui ar trebuie sa fie deci simpli, fără ornamente, perforații tip brogue sau alte elemente care i-ar încadra în sfera business/casual.

          Nunțile moderne din prezent oferă totuși și mici devieri de la regulile de bază, iar pantofii de culoare maro, bej, sau chiar în culori îndrăznețe precum roșul, au devenit destul de populari, mai ales daca vrei să porți ceva diferit. Pentru o nuntă mai puțin formală, și o ținută mai casual de nuntă, poartă pantofi pantofi Oxford de culoare maro, gri sau bej. Atenție însă la felul în care culoarea pantofilor este coordonată cu restul ținutei. Sfatul general este ca pantofii să fie în tonuri mai închise de culoare decât restul ținutei, sau aceeași culoare cu costumul, în cazul în care porți negru.

          Pentru o nuntă cu adevărat inedită vara, pe plajă, alege cu încredere o pereche de Loafers.

          Confortul pantofilor

          Un alt criteriu important de care trebuie să ții cont este confortul pantofilor, mai ales că, în mod sigur va trebui sa porți pantofii pentru mai multe ore în ziua cea mare. De aceea pantofii tăi de nuntă trebuie să respecte calapodul piciorului pentru a asigura confortul necesar de-a lungul întregii zile. Ca și sfaturi, degetele nu ar trebui sa atingă vârful pantofilor, iar călcâiul nu ar trebui sa alunece afară atunci când pășesti. Ai grijă să alegi o pereche de pantofi care nu îți va strânge piciorul și nu va cauza fricțiune în zonele de presiune.

          Alege o talpă din piele naturală

          Nu uita de ringul de dans din noaptea nunții atunci când îți alegi pantofii de mire și alege o talpă care să nu aibă nici prea multă aderență, sau, dimpotrivă, prea puțină. Evită talpa din cauciuc, sau talpile dure din plastic si cauta pantofi cu talpa din piele naturală, la care se poate adauga o pingea de cauciuc, care îți vor oferi flexibilitatea necesară si eleganța fiecărui pas de dans, mai ales atunci când arătați lumii primul vostru dans. Odată ce ai ales pantofii perfecți pentru tine, nu aștepta să îi porți până în ziua cea mare, ci poartă-i câte 30 de minute timp de mai multe zile acasă, astfel pantofii se vor largi, iar pielea va lua forma piciorului tău.

          6. Butonii de cămașă, accesoriul must have al oricărui mire

          Costumul de ceremonie pentru bărbați este cea mai importantă piesă vestimentară din outfitul mirelui, însă aceeași atenție să o acorzi și accesoriilor ce vin în completarea ținutei. Pentru cămașa din ziua nunții, butonii sunt de neînlocuit. Deși în mod obișnuit butonii se folosesc la manșetele cămășii, pentru un astfel de eveniment și dacă vrei o ținută foarte elegantă poți să alegi un set de butoni care să înlocuiască și nasturii de la piept, nu doar pe cei de la manșetă.

           7. Papionul

          Ce alegem pentru nuntă: Cravată sau papion?

          Costumul de ceremonie se asortează întotdeauna cu un papion. O regulă generală de stil este că textura materialului din care este creat papionul să o repete pe cea a reverelor de la sacou. Alege întotdeauna un papion din materiale naturale precum catifeaua sau mătasea.

          Mirii aleg de obicei un papion cu prindere manuală sau pre-tied, însă un gentleman știe cum se leagă un papion self tie. Iar dacă te simți neîndemânatic, cavalerii de onoare îți pot sări în ajutor în orice moment.

          8. Brâul - un accesoriu întâlnit doar la nunțile foarte formale

          La fel ca în cazul vestei, conform etichetei evenimetelor de gală, brâul este conceput astfel încât să acopere betelia pantalonilor. Nu este un accesoriu depășit, cum l-ar putea considera unii, ci un plus de eleganță pentru cei care vor să poarte o ținută extrem de elegantă. Brâul se accesorizează sacourilor cu rever ascuțit. Un brâu din mătase naturală îți va evidenția talia și îți va oferi un plus de eleganță.

          9. Batista - pata de culoare a oricărui outfit

          Batista este un accesoriu recomandat pentru outfiturile elegante. Pentru costumul tău de mire, opțiunile sunt nelimitate când vine vorba de alegerea unei batiste. O poți asorta cu sacoul sau cu papionul, o poți asorta cu rochia de mireasă a proaspetei tale soții, o poți alege astfel încât să ofere un contrast costumului de mire. De asemenea, te poți juca foarte mult în zona de culori și imprimeuri.

          10. Balenele - gulerul cămășii tale va sta cum trebuie chiar și după ore întregi de dans

          Extra atenția la detalii nu e de prisos în ziua nunții. Ca să fii la patru ace, sunt mici detalii care îți fac ținuta să rămână la fel pe tot parcursul evenimentului. Accesoriile care nu se văd niciodată, dar care fac parte din orice ținută cu cămașă de nuntă sunt balenele de guler. Aceste mici ajutoare îți oferă rigiditate gulerului, care va sta până la răsărit  iar cămașa va arăta ireproșabil.

          11. Bretelele

          Curea sau bretele?

          Dacă ai ales un costum made to measure, nu vei mai avea nevoie de curea sau bretele. Însă dacă ești nevoit să porți ceva, în ziua cea mare alege să porți bretele la costum.

          Ce costume de mire se poartă: 6 tendințe de sezon

          1. Costumul de ceremonie de Catifea

          Costumele din catifea sunt la modă de ceva timp încoace, mai ales pentru evenimentele formale. Un material foarte prețios, catifeaua a intrat în preferințele designerilor internaționali și continuă să rămână la fel de puternic în tendințe. Vei contura un look actual dacă alegi un sacou din catifea în culori clasice de negru sau albastru navy sau în culori mai îndrăznețe precum verde sau corai

          2. Costumul cu pattern

          Mulți dintre miri nu vor purta negru și nici nu au curajul să poarte un sacou cu pattern. Tocmai de aceea, această piesă vestimentară este nișată. Persoanele care optează pentru această variantă se asigură că vor fi în mijlocul atenției, și vor avea parte de o ținută spectaculoasă. Sacoul poate să suporte mici modele inserate în țesătură, chiar de o altă culoare decât țesătura sacoului, modele în relief ale țesăturii sau diferite variații. Patternurile pot fi regăsite sub formă de puncte, buline, dungi etc. Aria mirilor care aleg un astfel de sacou este mai restrânsă, dar cu siguranță aceștia își asigură un look spectaculos, poate chiar excentric.

          Este de menționat în cazul unui astfel de sacou este că sunt foarte puține materiale 100% naturale. Pentru a obține anumite efecte si culori în cazul unor astfel de haine, se optează pentru un blend cu materiale sintetice. De regulă sunt încurajate materialele naturale, dar sacoul cu pattern poate sa fie o exceptie.

          Ținutele în carouri

          Ne vom întâlni cu ținute în carouri câțiva ani buni de aici înainte. Trendul care a revenitse menține puternic și astăzi, confirmat de  toate podiumurile de modă internaționale care susțin că nimic nu este mai actual decât un costum bărbătesc în carouri. Dacă alegi un costum de nuntă în carouri, poți să îl porți și la alte evenimente, fiind la modă o perioadă mare de timp. Carourile sunt puțin mai pretențioase atunci când vine vorba de asortat cu restul ținutei și se pretează unui look mai casual și relaxat, însă dacă alegi un pattern cu carouri mici și linii discrete, acest detaliu nu va mai părea un inconvenient.

          3. Costum de mire de stofă de lână

          Stofa își recapătă locul pe tron în acest an. Datorită croielii slim, costumele din stofă arată mai bine ca niciodată. Dacă nunta voastră are loc toamna, într-un loc feeric, poate chiar în afara orașului, într-un peisaj rustic, de țară, stofa este materialul ideal pentru costumul de mire.

          4. Redingota (Morning Suit)

          După nunta regala care a avut loc în vara lui 2018, s-a creat un trend, iar mirii au început să poarte această ținută cu redingotă, sau “morning jacket” cum are denumirea originală. Nu purta această ținută doar pentru că a fost văzută pe unul dintre starurile lumii, ci pentru că este o ținută cu care rezonezi. Cea mai mare provocare pentru orice bărbat este să își găsească acele haine care sunt în concordanță cu tiparul lui fizic și cu personalitatea lui. Un frac nu va arata atât de bine pe o persoană scundă cum va arăta pe un bărbat cu o înălțime de peste 1.85 cm.

          Așadar, această ținută din 3 piese (pantalon, redingota și vesta) este potrivită doar dacă fizicul în mod special te recomandă pentru ea. Mai există un factor foarte important de care să ții cont și anume contextul. Expresia “less is more” are o conotație puternică și plină de însemnătate. Poate îți dorești să porți această ținută, dar contextul și locația nunții nu permit. Costumul din 3 piese cu redingotă este specifică nunții cu cea mai mare încărcătură de formalitate, la un palat, sau într-un context select, “royal”.

          5. Sacoul double-breasted

          Ceva mai special decât un costum simplu, obișnuit, de zi cu zi, este costumul care are clasicul sacou double-breasted. În primul rând nu este atât de des purtat deoarece nu este cea mai comodă variantă. Sacoul la două rânduri de nasturi se ține închis mereu, fie că ești în picioare, fie că ești asezat la masă. Acesta petrece talia astfel că va fi mult mai călduros decât un sacou normal. Iar pentru că este sezonul rece, tocmai acest aspect este un avantaj, deoarece vei fi mult mai ferit de temperaturile joase și vremea capricioasăDacă vei acorda destulă atenție la detalii, îți recomandăm în calitate de specialiști ai stilului masculin să optezi pentru reverele mai late, și anume minimum 9/10 cm. La nivel optic mărește umerii și spatele unui bărbat și subțiază talia.

          6. Culori pastel sau culori crude  

          A fost primul an când o mare parte dintre miri au ales să nu mai facă nunți clasice, în contexte precum ballroom-uri sau restaurante și se îndreaptă către nunți relaxate pe plajă, lângă păduri, pentru un aer mai rustic. Gama locurilor alese pentru petrecerea nunții a fost tot mai mixtă, și echipa Tudor Tailor a avut plăcerea să construiască ținute tot mai speciale.

          Vedetele verii au fost cu siguranță culorile pastel. Au fost câteva nuanțe preferate anul acesta și au adus mirii într-o lumină elegantă și rafinată. În același timp, una dintre surprizele frumoase ale acestui an a fost curiozitatea pentru culorile crude. S-a purtat mult verde de diferite nuanțe, culori puternice ca turcoaz, portocaliu, roșu sângeriu. Este un semn că mirii ies din zona lor de confort și renunță la hainele monotone și sunt curajoși în ceea ce privește stilul masculin. 

          Sfaturi după care să te ghidezi când îți alegi costumul de mire

          Acum, că am parcurs fiecare detaliu al unui costum de mire, încheiem prin a menționa câteva reguli după care să te ghidezi atunci când alegi ținuta.

          Nu eclipsa mireasa, dar fii mai elegant decât cavalerii tăi de onoare

          Te poți asorta cu viitoarea ta soție, dar să recunoaștem - mireasa este centrul atenției în ziua nunții voastre. Ai grijă ca outfitul tău să fie elegant, dar nu mai elegant decât rochia de mireasă. Totuși, fii destul de elegant încât să nu fii confundat - este un eveniment important, unde poți fi destul de îndrăzneț încât toată lumea să poată spune „El este mirele!”.

          Dacă poți, cumpără-ți propriul costum VS a-l închiria

          Pentru nuntă, poți să îți și închiriezi un outfit pe care să îl returnezi după ce evenimentul s-a terminat. Noi te sfătuim să îți cumperi propriul costum de ceremonie, pe care să îl ai mai mult timp. Dacă alegi un costum elegant, îl poți purta la următoarele evenimente fericite: viitoarele nunți ale prietenilor tăi, botezuri.

          Iar dacă ai ales un costum mai puțin formal, îi poți folosi piesele vestimentare pentru a alcătui alte outfituri business casual.

           

          Alege un costum de ceremonie timeless

          Dacă un nou costum reprezintă o reală investiție pentru tine, alege un costum timeless, pe care poți să îl porți chiar și peste zece ani. Stilul black tie, cămașă albă, costum, papion și pantofi negri nu se va învechi niciodată, fiind o alegere clasică.

          Nu exagera cu accesoriile

          Chiar dacă noi am enumerat toate accesoriile pe care le poți folosi pentru costumul de mire, acest lucru nu înseamnă că este obligatoriu să le folosești pe toate. Alege accesoriile care îți plac cel mai mult și care te ajută să te simți mult mai relaxat. La final, asigură-te că ai un look îngrijit și elegant.

          Alege un croitor cu multă experiență în costume made to measure

          Din experiența noastră, un mare rol în confecționarea costumului îl joacă croitorul. După alegerea tuturor detaliilor de țesătură, texturi, culori și imprimeuri, modul în care acestea sunt îmbinate duce de fapt la obținerea unui produs finit de cea mai bună calitate.

          De-a lungul carierei sale de peste 60 de ani, domnul Vasile Miu a îmbrăcat legiuni de actori din studiourile Buftea și de pe scena Teatrului Național, a lucrat cu cele mai mari case de modă și a pus bazele conceptului de made to measure in Romania. De 7 ani, domnul Miu este alături de Tudor Tailor în misiunea sa de a transforma simpla nevoie de a purta un costum, într-un stil de viață, o atitudine și plăcere. Descoperă un album cu mirii care au purtat costume Tudor Tailor si pe care i-am făcut fericiți in ziua nuntii lor.

          Comandă-ți costumul din timp

          Când îți alegi un costum de ceremonie made to measure, e recomandat să îl comanzi cu minimum 2 luni înainte ca evenimentul să aibă loc. Din experiența Tudor Tailor, cu aproximativ o lună înainte se mai fac de obicei mici modificări asupra costumului de ceremonie.

          Te așteptăm la Tudor Tailor

          Ne dorim să fim alături de cât mai mulți viitori miri atunci când sunt în căutarea costumului perfect pentru nuntă. Consilierii noștri vestimentari te așteaptă în showroomurile noastre din București, Cluj și Timișoara pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în privința outfitului din ziua nunții. Te așteptăm in showroom-urile Tudor Tailor unde vei fi atent îndrumat de-a lungul experienței tale made to measure de un consilier vestimentar care îți va oferi soluții de stil adaptate preferințelor, siluetei tale si totodată nunții voastre.

          Programează o întâlnire și vino să descoperi toate produsele Tudor Tailor într-un spațiu relaxat!